TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Ořechové linecké bez cukru

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 50.00

Cukroví bez cukru? Ano, lze to! Díky skořici nebo perníkovému koření a jablku těsto rozhodně není bez chuti a po promazání džemem získá i sladkou chuť. Nikdo tak ani nepozná, že do cukroví nebyl přidaný žádný cukr.

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka, skořice nebo perníkové koření

Energetická hodnota celkem: 6992 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 98, Sacharidy (g): 155, SAFA (g): 30, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 140 kJ

Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 3.1, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ořechy nameleme, jablko oloupeme a najemno nastrouháme. Mleté ořechy smícháme s moukou a na ochucení přidáme vanilku, skořici nebo perníkové koření. Přidáme lehce povolené máslo, žloutek a nastrouhané jablko a rychle vypracujeme těsto. Hotové těsto dáme odpočinout do lednice. Těsto rozválíme válečkem (nejlépe přes pečicí papír, ať nepřidáváme zbytečně další mouku) a vykrájíme za pomocí vykrajovátek libovolné tvary. Pečeme v rozpálené troubě na 170 stupňů cca 8-10 minut (dle tloušťky a velikosti). Upečené cukroví necháme vychladnout a následně namažeme libovolným džemem nebo povidly a slepíme. Cukroví necháme rozležet. Hmotnost hotového cukroví cca 370 g, na 100 g 1890 kJ, 1 menší kus cca 140 kJ.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři